Bent u onze nieuwe energiecoach?

De gemeente Aalsmeer zoekt inwoners die energiecoach willen worden. Energiecoaches zijn deskundige vrijwilligers die andere bewoners met behulp van een vragenlijst in een één op één gesprek helpen met energie besparen.

 

Bespaargesprek

Het gesprek begint met het verduidelijken van de energierekening, wat staat er eigenlijk allemaal in en wat zegt het over de acties die u kunt ondernemen. Vervolgens kijkt de bewoner samen met de coach wat zij door het inzetten van kleine maatregelen en door dingen net even anders te doen, zelf kan besparen. De coach heeft naast een cadeaubon van € 80,-, een tas bij zich vol met voorbeelden van energiebesparende materialen waardoor het allemaal nog makkelijker wordt om te kiezen welke energiebesparende materialen je wilt kopen van de cadeaubon.

In het gesprek geeft de coach aan hoeveel geld de bewoner ongeveer kan besparen. Natuurlijk beslist de bewoner zelf wat hij of zij daadwerkelijk gaat doen. Het doel van het gesprek is dat de bewoner enthousiast wordt gemaakt om aan de slag te gaan met energiebesparing zowel door gedragsaanpassingen als door het nemen van kleine maatregelen. De bewoner krijgt tijdens het gesprek veel tips om direct toe te passen. Zodra de energiecoach de woning verlaat kan het besparen beginnen.

Vanaf juli kunnen bewoners zich via www.bespaarafspraak.nl/Aalsmeer zich opgeven voor een energie bespaargesprek. U kunt zich nu alvast aanmelden zodat u een berichtje krijgt als de gesprekken gaan starten.

 

Op zoek naar vrijwilligers

Op dit moment zijn wij op zoek naar 12 bewoners die zich willen laten opleiden tot energiecoach.

Een energiecoach moet (begrijpelijk) Nederlands kunnen spreken én verstaan. Als de coach een tweede taal spreekt is dat een grote plus.

Om energiecoach te worden, hoeft de coach geen technische kennis te hebben of veel te weten van energie(besparing). Dat leert u tijdens de training. Het is met name belangrijk dat u het leuk vindt om wat u geleerd heeft door te geven aan andere bewoners en dat de coach samen met de bewoner op zoek wil gaan naar de besparingsmogelijkheden die passen bij de bewoner.

 

De training

Als vrijwilliger krijgt u een gratis training. De training is op donderdag 9, 16 en 23 juni in Aalsmeer

Hij duurt van 10.00 uur tot 15.00 uur. Tijdens de training leert u veel over de energierekening en manieren om energie te besparen. Daarnaast krijgt u heel veel tips over manieren om energie te besparen. De tips leert u met elkaar door samen oefeningen te doen. Wat we van andere coaches horen is dat ze de training leuk en gezellig vinden. Dat ze alles thuis kunnen toepassen wat ze leren. De tijd gaat snel voorbij.

 

Waarom zou u energiecoach willen worden?

  • U krijgt een gratis opleiding waarmee u natuurlijk ook zelf eenvoudig leert om energie te besparen.
  • U leert veel nieuwe mensen kennen, uw collega-coaches maar natuurlijk ook de mensen die u bezoekt. Het is een waardevolle besteding van uw vrije tijd, u helpt vele mensen aan een lagere energie rekening én u maakt de wereld samen een klein beetje mooier.
  • Per gesprek krijgt u een vrijwilligersvergoeding van € 10,-.
  • En als laatste krijgt u als dank voor al uw inzet, na 10 gesprekken de voorbeeldtas met energiebesparende maatregelen ter waarde van €180,- cadeau.

 

Bent u onze nieuwe energiecoach?

Wilt u energiecoach worden? Geef u dan op bij Imke Tegels (tegels@sme.nl). Zij geeft de training. Heeft u nog vragen dan kunt u haar deze ook mailen. Bellen mag ook op dinsdag, woensdag of donderdag op 06-17544989.

Geef een reactie

Terug naar boven